به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ خیام نکویی، با اشاره به آمارهای (فائو) که این میزان اتلاف را معادل غذای ۹ میلیون نفر عنوان کرده است، گفت: به کمک فناوریهای جدید و تحلیل دادهها، میتوان ضمن بهینهسازی فرآیند تولید و توزیع، ضایعات غذایی را نیز به طرز چشمگیری کاهش داد.
رئیس سازمان تات گفت: اگر کشور بتواند ضایعات محصولات کشاورزی را به نصف کاهش دهد، حدود ۲۴ میلیون تن به محصولات کشاورزی و غذایی کشور اضافه میشود.
وی با تأکید بر سختی کار در تولید محصولات کشاورزی، بهخصوص گندم، تصریح کرد: ۴۰ درصد تأمین کالری روزانه جامعه با گندم صورت میگیرد و نقش این محصول در شرایط جهانی کنونی، به عنوان سپری سیاسی، اهمیت بیشتری یافته است.
رئیس سازمان تات اظهار کرد: برای کاهش این ضایعات قابل توجه، تغییر در فرهنگ مصرف امری ضروری است که میتواند از طریق همکاری با رسانهها و بهویژه صدا و سیما محقق شود.
وی عنوان کرد: صدا و سیما و رسانه ها میتوانند در ترویج مصرف غذاهای سالم نظیر نان کامل و آگاهیسازی در مورد ظرفیتهای طبیعی کشور نقش بسزایی ایفا کنند.
خیام نکویی با اشاره به چالشهای موجود در بخش ضایعات حوزه کشاورزی، بر ضرورت متمرکز شدن ایدهها بر روی این چالشها تأکید کرد و گفت: با یک رویکرد قوی و برنامهریزی دقیق میتوانیم به راهحلهای مناسب برای کاهش ضایعات و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی دست یابیم.
وی گفت: در این راستا، مسئولان دولتی نیز بر لزوم سرمایهگذاری در حوزه فناوری و مکانیزاسیون تأکید دارند، زیرا سرمایه گذاری و رسوخ دانش در این حوزه مهم می تواند از بروز خسارت جلوگیری و بر افزایش راندمان تولید نقش آفرینی کند.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید