• time : 12:27
  • Date : Sat Oct 05, 2024
  • item visited : 337
بر گزاری رویداد فناورانه کشاورزی در لرستان؛
پذیرش ۲۸ طرح فناورانه در رویداد كشاورزی لرستان؛ رقابت برای طرح‌های برتر
سیدعماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: امروزه غذا به ابزاری برای تسلط کشورها تبدیل شده و ما باید بتوانیم نیاز غذایی خود را در داخل کشور تامین کنیم وتوسعه کشاورزی دانش بنیان ضامن امنیت غذایی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در رویداد فناورمحور کشاورزی استان که به میزبانی خرم آباد برگزار شد، گفت: باید با استفاده از کشاورزی دانش بنیان، نیاز غذایی خود را درون کشور تأمین کنیم.
سید عماد شاهرخی گفت: ابتدای پیروزی انقلاب، ایران با ۳۶ میلیون جمعیت حدود ۲۵ میلیون تن مواد غذایی تولید می‌کرد؛ ولی هم اکنون با جمعیت ۸۵ میلیونی ۱۲۵ میلیون تن برداشت می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: بر اساس پیش بینی‌ها جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ به ۱۰۳ میلیون نفر می‌رسد که در آن زمان باید ۱۹۰ میلیون تن مواد غذایی تولید کرد و این امر با کشاورزی دانش بنیان و افزایش عملکرد محقق خواهد شد.
شاهرخی گفت: با توجه به توسعه شهرها، شهرک‌ها و جاده‌ها در آینده با کاهش اراضی مواجه هستیم؛ بنابراین برای تامین این مقدار غذا باید افزایش عملکرد در واحد سطح را جدی بگیریم که در این مسیر راهی جز ترویج و توسعه کشاورزی فناور و دانش بنیان وجود ندارد.
طاهری گراوند رئیس پارک علم و فناوری با اشاره به اینکه مراکز رشد بستر واقعی را برای کارآفرینان جوان فراهم می‌کنند و به بقا و رشد شرکت‌ها کمک می‌کنند، گفت: آنچه که در توسعه فرهنگ کارآفرینی و ارتقای آن در یک کشور نقش تعیین‌کننده‌ای دارد، آموزش و کارآفرینی در کنار یکدیگر است که این مهم در مراکز رشد دانشگاهی به‌مراتب میسرتر خواهد بود
وی همچنین افزود: با پیگیری‌های انجام شده برای تأمین اعتبار چندین طرح فناورانه در استان گفت: در صورت نیاز مکان و تسهیلات در اختیار مجریان این طرح قرار داده می‌شود و حمایت‌های مادی و معنوی از آنها صورت خواهد گرفت.
کریم قربانی رئیس مرکز و رئیس رویداد گفت: با حضور شرکت‌های دانش بنیان  ۲۸ طرح و ایده به دبیرخانه ارائه شد که در مرحله نخست با داوری هشت ایده به مرحله نهایی راه یافتند که با نظر داوران سه طرح در مرحله کشوری حضور خواهند داشت.
رئیس مرکز با تأکید بر عملیاتی شدن طرح‌های دانش بنیان افزود: 2 شرکت دانش بنیان به همراه 13 شرکت و هسته‌های فناور در مرکز رشد (7 شرکت مستقر و 6 هسته) مستقر هستند که باید به همه فناوران استان کمک شود تا با رفع موانع و مشکلات پیش رو به مرحله اجرا برسند.
قربانی افزود: کشاورزی در حوزه آب، ادوات، تجهیزات و کاهش ضایعات به کار‌های تحقیقاتی نیاز دارد تا افزایش تولید، همزمان با افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش ضایعات و استفاده از روش‌های نوین، محقق شود.
رویداد استانی فناورانه (دانش بنیان و و بهره ور بر مبنای حل چالش های راهبردی و مسئله محور) با معرفی ۳ ایده برتر؛  جداسازی بذور دانه ریز محصولات کشاورزی و گیاهان دارویی با روش الکترواستاتیکی به ایده پردازی دکتر محمد جعفری، طراحی نرم افزار آموزشی و محاسباتی مدیریت مرغ و پولت تخم گذار به ایده پردازی دکتر مهرداد تقی زاده، سامانه برخط پایش سوخت ماشین های کشاورزی مبتنی بر هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء با ایده پردازی دکتر حسین روشن قیاسی
 و اهداء جوائز به کار خود پایان داد.

لازم به ذکر است که لرستان ۸۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد و سالانه ۲.۵ تا سه میلیون تن محصول از زیر بخش‌های مختلف کشاورزی استان از جمله دام و طیور، زراعت، باغداری و زنبورداری تولید می‌شود که با جذب ایده های نوین و مسئله محور با ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی محققان در اعتلای کشاورزی دانش بنیان می‌توان گام‌های موثری برداشت.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0