به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی علیرضا دهناد، با حضور شهرام شفیعی رئیس سازمان جهاد کشاورزی، ضمن تأکید بر اهمیت بذور اصلاحشده بهعنوان یکی از عوامل کلیدی در بهبود تولیدات کشاورزی و افزایش امنیت غذایی، اظهار کرد: این بذور که با فناوریهای نوین و علم ژنتیک تهیه میشوند، میتوانند به بهبود کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی کمک کنند.
وی افزود: کارشناسان کشاورزی بر این باورند که بذور اصلاحشده قادر به مقاومت بیشتر در برابر بیماریها، آفات و شرایط محیطی نامساعد هستند. این ویژگیها به کشاورزان این امکان را میدهد که با صرفهجویی در منابع آب و کاهش استفاده از سموم شیمیایی، محصولات بهتری تولید کنند. همچنین، استفاده از این بذورها میتواند به افزایش بهرهوری زمینهای زراعی کمک کند و در شرایط رشد جمعیت، این بذرها بهعنوان یک راهکار پایدار در کشاورزی مدرن مطرح هستند.
دهناد همچنین با اشاره به این نکته که موسسه دیم به عنوان چهارمین مؤسسه در ثبت ارقام در کشور شناخته میشود، اعلام کرد: چهار نفر از 50 پژوهشگر برتر هیأت علمی سازمان تات از آذربایجان شرقی بهعنوان پژوهشگر برتر انتخاب شدهاند.
وی در ادامه به افزایش انتشار مقالات علمی در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: مرکز تحقیقات استان آذربایجان شرقی با نشر مقالات علمی در جایگاه هشتم کشوری قرار دارد.
علیرضا دهناد تأکید کرد: انتشار مقالات علمی یکی از ارکان اصلی توسعه علم و فناوری محسوب میشود و به اشتراکگذاری دانش و یافتههای پژوهشی کمک میکند. وی افزود: این روند باعث افزایش اعتبار مراکز تحقیقاتی شده و کشورهایی که در تولید علم و مقالات پژوهشی فعالتر هستند، معمولاً دارای وضعیت اقتصادی و اجتماعی بهتری نیز هستند.
دبیر شورای تحقیقات کشاورزی استان در پایان ابراز امیدواری کرد: محققان مراکز تحقیقاتی استان تمام تلاش خود را بهکار گیرند تا با انتشار مقالات علمی، به افزایش اعتبار مراکز تحقیقاتی خود کمک کنند.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید