به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ کمال شهبازی پیش از ظهر امروز در بازدید از عملیات برداشت مزارع تکثیر بذر ارقام سویا در ایستگاه تحقیقات کشاورزی مغان اظهار داشت: امسال برداشت مزارع تکثیر ارقام محصول سویا در سطح ۷۰ هکتار از اراضی زراعی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان آغاز شده و پیشبینی میشود امسال حدود ۱۷۰ تن بذر سویا از مرکز تحقیقات کشاورزی اردبیل استحصال شود.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با اشاره به اینکه بذور حاصله بهمنظور تأمین هستههای اولیه نیازهای بذری استان و سایر مناطق سویا کاری مورد استفاده قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بنا به اهمیت خودکفایی در زمینه روغن خوراکی علاوه بر اجرای پروژههای تحقیقاتی در این خصوص و برای افزایش راندمان تولید و جنبههای کیفی محصولات، تولید بذور دانههای روغنی از جمله سویا را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با تأکید بر نقش سویا در ترویج الگوی کشت و پایداری تولید محصولات کشاورزی گفت: سویا بهعنوان یکی از مهمترین گیاهان روغنی از ابعاد مختلف دارای اهمیت بوده و کشت این گیاه به دلیل تثبیت بیولوژیکی نیتروژن موجب تقویت خاکهای زراعی شده و از لحاظ اکولوژیکی نیز نقش مهمی در پایداری اکوسیستم مزارع دارد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: همهساله مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل سطحی از اراضی زراعی خود در شمال استان را بهمنظور تکثیر هستههای اولیه بذری ارقام مختلف دانههای روغنی سویا، کلزا و کنجد اختصاص میدهد که پیشبینی میشود امسال بیش از ۱۷۰ تن بذر از این مرکز استحصال شود.
شهبازی با اشاره به اینکه به جز خودکفایی در تولید روغن مورد نیاز کشور، برای پایداری غلات در استان نیز نیاز مبرم به رعایت تناوب زراعی با کشت دانههای روغنی است، گفت: وابستگی بیش از ۹۰ درصدی به خارج کشور در تأمین دانههای روغنی اهمیت کشت آن را در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی روشن میکند که در این ارتباط دانه روغنی سویا از نقش و اهمیت بسزایی برخوردار است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید