• time : 10:52
  • Date : Sat Jan 11, 2025
  • item visited : 122
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور:
تنوع بخشی به اقلام خوراك دام و طیور راهكار توسعه پایدار تولید پروتئین دامی
حسن خمیس آبادی رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در نشست «الگوی خوداتکایی در خوراک و احیای نژادهای دام و طیور بومی» گفت: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با هدف کاهش وابستگی به نهاده‌های دامی و افزایش خوداتکایی، به تنوع بخشی به اقلام خوراک دام و استفاده از شرکت‌های دانش بنیان تمرکز دارد. وی افزود: این موسسه همچنین در راستای ارتقای امنیت غذایی و تولید پایدار پروتئین دامی، شش نژاد بومی مرغ را ثبت کرده و به دنبال استفاده از دام‌های داخلی برای کاهش هزینه‌های تولید است.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از مسیر اقتصاد، نهمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع "الگوی خوداتکایی در خوراک و احیای نژادهای دام و طیور بومی"به میزبانی «موسسه تحقیقات علوم دامی» برگزار شد. این نشست، نهمین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری می‌‎شود تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در این نشست کارشناسان و مسئولان انواع خوراک جایگزین برای دام و طیور در شرایط فعلی کشور را با هدف کاهش وابستگی به واردات معرفی کردند و درباره نحوه تولید آنها به ارائه نظر پرداختند. همچنین امکان جایگزینی نژادهای داخلی دام و طیور با نژادهای خارجی و الگوی مصرف خوراک آنها با هدف کاهش وابستگی به واردات مورد بررسی قرار گرفت.

کاهش وابستگی به نهاده‌های دامی و ارزبری از نقاط تمرکز موسسه تحقیقات علوم دامی کشور است

حسن خمیس آبادی رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن تشکر از اندیشکده اقتصاد مقاومتی برای برگزاری این نشست تخصصی در موسسه تحقیقات علوم دامی گفت: یکی از اهداف موسسه کاهش وابستگی به نهاده های دامی و افزایش خوداتکایی در آن است.

وی افزود: یکی از نقاط تمرکز موسسه کاهش وابستگی به نهاده دامی و ارزبری است. از طرف دیگر با عنایت به سرمایه نژادها و ذخایر بومی طیور و دام سبک و سنگین، موسسه در جهت تهیه راهکارها در قالب طرح‌های کلان علوفه، گوشت قرمز و گوشت سفید اهدافش را پیگیری می‌کند.

تنوع بخشی به اقلام خوراک دام و طیور راهکار توسعه پایدار تولید پروتئین دامی

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: امروزه با توجه به دو برنامه سند امنیت غذایی و برنامه هفتم پیشرفت که موسسه تحقیقات علوم دام در تهیه آنها نقش داشته و وظایف جدی نیز به عهده موسسه قرار داده شده است، راه‌کارهای مشخصی برای توسعه پایدار تولید پروتئین دامی در دست اقدام داریم.

 

وی افزود: یکی از اهدافی که در این نشست‌ها و موسسه پیگیری می‌شود، تنوع بخشی به اقلام خوراک دام و طیور است که همکاران ما ارزش غذایی تمام اقلام قابل استفاده در خوراک دام و طیور را برآورد کرده و راهکارهای استفاده آن در جیره را مشخص کردند.

لزوم بهره‌گیری از شرکت‌های دانش بنیان

حسن خمیس آبادی یکی دیگر از راهکارهای موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برای خوداتکایی در خوراک دام را استفاده بیشتر از شرکتهای دانش بنیان ذکر کرد و گفت: موسسه با توجه به اهمیت و نقش موثر این شرکت‌ها در حال حرکت به سمت استفاده از این شرکتها است.

وی افزود: امیدواریم با همکاری همکاران موسسه، اندیشکده اقتصاد مقاومتی و سایر نهادهای دخیل در امر خوراک دام، بتوانیم در جهت تنوع بخشی به خوراک دام و طیور برای ارتقای امنیت غذایی حرکت کنیم. همچنین با تلاش همکاران در موسسه طی سالهای گذشته ۶ نژاد بومی مرغ در کشور ثبت شده و در صدد هستیم برای کاهش هزینه‌های تمام شده دام سبک نیز از دامهای دارای نژاد داخلی استفاده کنیم.

6.1.15.0
V6.1.15.0