به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ غلامرضا گلمحمدی، معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تات، در جلسه شورای راهبردی علوم دامی با بیان اهمیت این شورا در حل مشکلات موجود در حوزه علوم دامی کشور، اظهار کرد: ارتباط بین بخش تحقیقات و اجرا در حوزه کشاورزی در راستای شناسایی دقیق چالشهای این حوزه و تعیین اولویتهای موضوعات مورد بررسی در این شورا ضرورت دارد.
گلمحمدی ضمن اشاره به وجود ظرفیتهای بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان، گفت: از تمام این ظرفیتها در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه و سند ملی امنیت غذایی باید بهره برد تا منجر به توسعه کشاورزی پایدار شود.
وی بر لزوم خروجیمحور بودن جلسات شورای راهبردی علوم دامی تاکید کرد و افزود: این جلسات باید ماهانه به منظم برگزار شود تا اهداف کلیدی این شورا تحقق یابد.
محمدابراهیم حسننژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی نیز ضمن تاکید بر لزوم بازنگری در نظام بهرهبرداری از منابع در راستای ایجاد پایداری در بخش تولید، بیان کرد: برای رقابت با کشورهای آسیایی و اروپایی در صنعت تولید گوشت باید بتوانیم گوشت ارزانقیمت مبتنی بر مرتع تولید کنیم که فقط از طریق گلهداری روستایی، رمهگردانی در مراتع و نظام دامداری مبتنی بر کار خانوار روستایی امکانپذیر است.
وی با اشاره به اهمیت شورای راهبردی علوم دامی گفت: این شورا میتواند پاسخگوی بسیاری از مسائل و مشکلات موجود در بخش اجرا باشد و تدوین راهبردها و سیاستهای اثرگذار در ارتباط با موضوعات بازار، تولید، سرمایهگذاری و هدایت سرمایههای مردم از اهداف این شورا است.
در ادامه؛ حسن خمیسآبادی، رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی ضمن تاکید بر نقش کلیدی ترویج و آموزش، گفت: تحقیقات باید با نیازهای بخش اجرا همراستا باشد و یکی از اهداف شورای راهبردی علوم دامی تامین امنیت غذایی در راستای ایجاد توسعه پایدار، بهبود جایگاه محصولات دامی و توسعه فناوری، حفظ منابع ژنتیکی، حل مسائل عملی و ارائه راهکارهای کاربردی است.
وی دانشبنیان شدن دامپروری با توجه به فناوریهای نوین و توجه به زنجیرههای ارزش را از نقاط قوت سند امنیت غذایی در حوزه دامپروری برشمرد و افزود: توجه کافی به بخش خصوصی، بازاریابی و صادرات، مسائل زیستمحیطی، کاهش وابستگی به نهادهای دامی، ترویج تولید و نهایتاً ارائه راهکارهای عملی از جمله چالشهای پیش رو در این بخش است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید