به گزارش روابط عمومی سازمان تات، پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کار پژوهشی صورت گرفته توسط این مرکز درباره «لوبیا قرمز حنا» بهعنوان یک محصول زودرس، کمآببر و مقاوم به آفت توسط موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور در بهمن امسال مورد تایید قرار گرفت.
فرود صالحی افزود: این رقم با دوره رشد ۹۰ روزه و متوسط عملکرد ۲ هزار و ۹۱۹ کیلوگرم در هکتار برای کشاورزان مناطق کمآب و سردسیر بهویژه در استانهای اصفهان، آذربایجان غربی، لرستان، زنجان و چهارمحال و بختیاری مناسب است.صالحی، مهمترین مزیت این نوع لوبیا را زودرسی آن دانست و گفت: کشاورزان با استفاده از این رقم میتوانند حداقل سه دور آبیاری کمتر از ارقام مشابه همچون «یاقوت»، «دادفر»، «گلی» و «ناز» داشته باشند که این ویژگی در شرایط کمآبی از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی تصریح کرد: این محصول که حاصل ۱۸ سال پژوهش در ۶ استان کشور است، علاوه بر کاهش مصرف آب میتواند به کشاورزان مناطق سردسیر کشور کمک کند تا با کشت آن، زودتر از سایر ارقام، برداشت را انجام داده و زمین را برای کشتهای بعدی آماده کنند.
وی افزود: لوبیا قرمز حنا بهویژه در مناطق سردسیر و معتدل مانند دهاقان و چادگان در استان اصفهان و شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری میتواند گزینه مناسبی برای کشت باشد.
این پژوهشگر اصفهانی همچنین بر عملکرد بالای این رقم تاکید کرد و گفت: در صورتی که کشاورزان بدرستی این رقم را مدیریت کنند، میتوانند در هر هکتار بیش از سه تن لوبیا برداشت کنند که این مزیت باعث بهرهوری بالاتر میشود.
وی گفت: یکنواختی در رسیدگی، ویژگی دیگر این رقم است که میتواند به برداشت همزمان این محصول و برداشت مکانیزه آن کمک کند.
صالحی تاکید کرد: رقم لوبیا قرمز حنا با عملکرد بالا، مقاوم در برابر آفت «کنه ۲ نقطهای» و نیاز کمتر به آب، گزینه مناسبی برای کشاورزان است که با توجه به وضعیت منابع آبی کشور بهویژه در مناطق کمآب و سردسیر، میتواند بهعنوان یک راهحل پایدار برای کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، فعالیتهای پژوهشی و آموزشی استان اصفهان در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی سابقه دیرینه دارد.
اکنون مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان از سه حوزه معاونت آموزش، معاونت پژوهش و فناوری و معاونت پشتیبانی و توسعه نیروی انسانی، هشت بخش تحقیقاتی و ۱۱ ایستگاه، پایگاه، مزرعه کشاورزی، دامپروری و آبخیزداری و امکانات آزمایشگاهی مختلفی تشکیل شده است و در راستای تحقق اهداف کلان سیاست توسعه کشاورزی کشور فعالیت دارد.
با توجه به مساله تنش آبی در کشور و بهویژه در اصفهان یکی از دغدغههای محققان این مرکز یافتن راهکارهایی برای توسعه کشاورزی پایدار در شرایط کم آبی است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید