به گزارش روابط عمومی سازمان تات، میررحیمی، رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)، از برگزاری «رویداد کارآفرینی و فناوریهای نوین کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد نان و سبزی و صیفی» در روزهای ۳۰ بهمن تا ۱ اسفند ۱۴۰۳ در این مرکز خبر داد.
میررحیمی با اشاره به هدررفت سالانه بیش از ۳۵ درصد از محصولات کشاورزی و غذایی کشور معادل ۱۴ میلیارد دلار، این موضوع را «تهدیدی جدی برای امنیت غذایی و محیط زیست» خواند و تأکید کرد: کاهش ضایعات، ارزانترین و مؤثرترین راهکار برای مقابله با چالشهای غذایی و حفظ منابع مهم و کلیدی مانند آب و خاک است. تمرکز این رویداد بر دو محور اساسی نان و سبزیجات است که بیشترین سهم ضایعات و مصرف در سبد غذایی ایرانیان را دارند.
وی افزود: «این رویداد با هدف شناسایی ایده ها و فناوری های نوین در حوزه های تولید، برداشت، حمل و نقل، نگهداری، بسته بندی و بازیافت ضایعات طراحی شده است. استفاده از هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، زیست فناوری و متاورس و واقعیت مجازی در آموزش از جمله محورهای کلیدی رویداد خواهد بود.»
میررحیمی افزود: فناوری های نوین در تولید، برداشت و حمل و نقل، افزایش ماندگاری محصولات با روشهای انبارداری پیشرفته، کاربرد هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در پایش ضایعات ، تولید محصولات باارزش افزوده از پسماندها و ترویج فرهنگ مصرف مسئولانه با استفاده از فناوریهای آموزشی از جمله محورهای اصلی رویداد است.
وی با اشاره به همراهی نهادهای حامی و سرمایه گذار، اعلام کرد: به ۱۰ ایده یا فناوری برتر جوایز نقدی و غیرنقدی اعطاء می شود و طرحهای منتخب به رسانه های ملی و استانی معرفی شده و از حمایت نهادهای مرتبط بهره مند خواهند شد.
میررحیمی افزود: مهلت ارسال ایده ها تا ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ تعیین شده و علاقه مندان میتوانند از طریق وبسایت agriwaste.areeo.ac.ir یا نشانی دبیرخانه رویداد در کرج اقدام کنند. این رویداد همچنین میزبان بخش دانش آموزی با هدف پرورش نسل آینده نوآوران حوزه کشاورزی خواهد بود.
رئیس مرکز امام خمینی (ره) در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری بخشهای اجرایی، پژوهشی و کارآفرینی، گامی مؤثر در جهت تحقق اقتصاد دانش بنیان و کاهش اتلاف منابع کشاورزی برداریم.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید