به گزارش روابط عمومی سازمان تات، رئیس مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور در سخنرانی در این سمینار، با عنوان «سیمای مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور؛ چالشها، راهبردها و رویکردها»، بر اهمیت این علم در تأمین امنیت غذایی تأکید و تاریخچه این مؤسسه را تشریح کرد.
وی گفت: ماموریت اصلی مؤسسه، شناسایی و مدیریت دانشبنیان آفات، بیماریها و علفهای هرز بهعنوان عوامل تهدیدکننده امنیت غذایی است.
نعیمی با اشاره به توانمندیهای علمی و مرجعیتهای مؤسسه، از مجموعههای ارزشمندی مانند موزه بزرگ حشرات و هرباریوم وزارت جهاد کشاورزی واقع در این مؤسسه نام برد.
وی افزود: برنامه راهبردی پژوهش و فناوری مؤسسه تدوین شده و موضوعاتی مانند آیندهپژوهی، تغییرات اقلیمی، هوش مصنوعی و روشهای غیرشیمیایی کنترل آفات در اولویت قرار دارد.
رئیس مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور همچنین به چالشهای مهمی مانند زوال مرکبات و آفت سرخرطومی حنایی خرما اشاره کرد و گفت: طرحهایی برای حل این مشکلات در دست اقدام است و بهزودی بسته مدیریتی مهار زوال مرکبات به کشاورزان ارائه میشود.
نعیمی با بیان اینکه مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی و سازمان حفظ نباتات دو بال پژوهش و اجرا برای حل مسائل گیاهپزشکی هستند، گفت: با تشکیل شورای راهبردی تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، پژوهشها بر اولویتهای بخش اجرا متمرکز شده است.
وی در پایان بر همکاری نزدیک مؤسسه و سازمان حفظ نباتات تأکید و خاطرنشان کرد: با راهاندازی ریلگذاری جدید در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، این مؤسسه به حل چالشهای اولویتدار کشور میپردازد.
این سمینار که همزمان با پنجاهوهشتمین سالروز تأسیس سازمان حفظ نباتات برگزار شد، با حضور علیرضا مهاجر(معاون امور زراعت)، مریم جلیلیمقدم(رئیس سازمان حفظ نباتات)، اسفندیار عبداللهی و بهشید برخوردار (نمایندگان کمیسیون کشاورزی مجلس) و حجتالاسلام روحالله احمدی(نماینده ولیفقیه در سازمان حفظ نباتات) همراه بود.