به گزارش روابط عمومی سازمان تات، در این بازدید پروژههای در حال اجرا، اهداف تحقیقاتی و فرآیند تولید نهالهای عاری از ویروس با تمرکز بر گونههای ارزشمند نظیر موز (Musa spp.) و خرمای رقم مجول (Phoenix dactylifera cv. Medjool) معرفی شد. پژوهشگران همچنین فرآیندهای فنی مرتبط با ریزازدیادی نهال و تولید انبوه گیاهان سالم در اتاقهای کشت، رشد و کلونینگ را برای هیأت بازدیدکننده تشریح کردند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ایرانشهر در این دیدار با اشاره به نقش مهم فناوری کشت بافت در توسعه پایدار کشاورزی منطقه، خواستار حمایت نهادهای ذیربط برای تجهیز بیشتر آزمایشگاه، بهروزرسانی فناوریها و گسترش دامنه فعالیتهای تحقیقاتی این مرکز شد.
هیات بازدیدکننده نیز با قدردانی از تلاشهای علمی پژوهشگران مرکز، بر لزوم توسعه زیرساختهای تحقیقاتی، افزایش بودجههای پژوهشی و حمایت از تجاریسازی نهالهای تولیدشده در این مرکز تأکید کرد.
در پایان این بازدید، مقرر شد حمایتهای لازم جهت توسعه فنی آزمایشگاه، تأمین تجهیزات تخصصی و افزایش ظرفیت تولید نهالهای باکیفیت در دستور کار نهادهای مرتبط قرار گیرد. این تصمیم در راستای تقویت تحقیقات کاربردی و توسعه فناوری کشت بافت در جنوب استان اتخاذ شد.
گفتنی است، در این بازدید که با حضور معاون برنامهریزی و امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان، مدیران کل وزارتخانههای مرتبط، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، فرمانداران جنوب استان و جمعی از مدیران و کارشناسان استانی برگزار شد، پژوهشگران مرکز گزارشی از فعالیتها و توانمندیهای تخصصی آزمایشگاه ارائه کردند.
