به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ نوری قزلجه در این نشست با اشاره به اقدام اخیر نیروهای مسلح تحت عنوان "وعده صادق ۲"، این اقدام را بهعنوان نشانهای از غرور و اتحاد جهان اسلام معرفی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر توانمندترین کشور اسلامی است.
وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه سازمان تات باید به عنوان مغز متفکروزارت جهاد کشاورزی به مشکلات این بخش پاسخ دهد، گفت: این سازمان باید برنامه تحقیقاتی برای ادامه مسیر داشته باشد و پاسخهای علمی، عملیاتی و عینی برای حل چالش ها ارائه کند.
نوری گفت: بخش کشاورزی یک بخش فنی است و خصوصاً بخش تحقیقاتی آن نباید دچار تحولات سیاسی شود. تحت هر شرایطی، طبق قانون اساسی مکلف هستیم به امنیت غذایی و خودکفایی برسیم و باید با سرعت بیشتری حرکت کنیم.
وی با اشاره به گزارشهای ارائهشده توسط رؤسای مؤسسات تابعه سازمان تات اظهار داشت: کارهای ارزشمندی در این سازمان انجام شده و بهزودی نشستی تفصیلی با تکتک مؤسسات تات برگزار خواهد شد تا درباره اقدامات انجامشده و نیازهای پشتیبانی کشور از این بخش بحث و تبادلنظر شود.
وی بر اهمیت برنامهریزی برای تولید بذور و واکسن ها تأکید کرد و گفت: باید وابستگی به واردات را کاهش دهیم.
نوری در خصوص اهمیت آموزش و ترویج نیز افزود: آموزش و ترویج باید با سرعت بیشتری فعالتر شود، از همه امکانات رسانه ملی و فضای مجازی استفاده کنیم ولی نباید از اهمیت ارتباط چهرهبهچهره با کشاورزان غافل شویم.
وی افزود:آنچه به دست میآوریم باید به سرعت به مزارع و فارمها منتقل شود تا انتظاراتی که قانون اساسی، رهبری، رئیسجمهور و مجلس از ما دارند، محقق شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نتایج تحقیقات محققان تأکید کرد: با وضعیت کنونی آب، کشور قادر به تأمین امنیت غذایی است، اما ضروری است که به تفکرات غلط درباره کشاورزی پاسخ داده شود.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین به چالشهای مختلفی که بخش کشاورزی با آن روبهرو است، اشاره کرده و گفت: نیاز به تداوم در سیاستها و فعالیتها در بخش کشاورزی ضروری است، زیرا بسیاری از موضوعات کشاورزی فنی و غیرسیاسی هستند و تغییرات مداوم در سیاست این بخش میتواند مشکلات جدی را به وجود آورد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین به نوع نگاه نامناسب به بخش کشاورزی انتقاد کرد و گفت : این بخش سهم بالایی بیش از ۲۰ درصد در اقتصاد و اشتغال کشور دارد و بسیاری از صنایع به آن وابستهاند.
وی تصریح کرد : متأسفانه این ارزش به درستی درک نشده است و تأمین اعتبار و سرمایهگذاری در این بخش نیازمند تغییر نگرش است.
وزیر جهاد کشاورزی به نگاههای مختلف و بعضاً نامناسب به بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند که ما باید در بخش کشاورزی واردکننده باشیم و کشاورزی موجب توسعه کشور نمیشود و باید با صنعت توسعه پیدا کنیم. این تفکر، تفکری غلط است. همه کشورهای صنعتی، به ویژه هشت کشور صنعتی بزرگ دنیا، از نظر امنیت غذایی کمتر از ۱۰۰ درصد نیستند و واردکننده نیستند، بلکه با تراز تجاری مثبت در امنیت غذایی و پیشرو در تولید هستند.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان اظهار داشت: وظیفه داریم که برای حل مشکلات موجود بر سر فعالیتهای محققان سازمان تات تلاش کنیم و موانع را برطرف کنیم و با روحیه بالاتر و با انگیزه بیشتر، در راستای اهداف مندرج در برنامهها و قوانین، حرکت کرده و از شرایط روزمرگی خارج شویم.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید