به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ اسدی رحمانی در این همایش ملی، با اشاره به اینکه اگرچه گفتمانها در زمینه مدیریت آب آغاز شده است گفت:هنوز اجماع و عزم ملی برای حل مشکلات وجود ندارد.
وی تأکید کرد: با وجود فضای احساسی شکلگرفته در بین متخصصین و عموم جامعه ، رسیدن به راهکارهای هوشمندانه برای مدیریت چالشهای آب به یک ضرورت تبدیل شده است. نیاز به علم و تجربه در این حوزه احساس میشود تا بتوان از بحران آب به طور مؤثری گذشت.
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور،گفت: از حدود ۵۰۰ میلیارد مکعب ذخایر آب زیرزمینی کشور، حدود یکچهارم آن تا کنون مصرف شده است. این موضوع تنها نشاندهنده کاهش حجم آب نیست، بلکه کیفیت آب نیز کاهش یافته و هزینه استحصال آن به شدت افزایش یافته است.
همچنین وی به کاهش بارشها در دو دهه اخیر و تأثیر آن بر منابع آبی اشاره کرده و گفت: کاهش بارشها به معنای کاهش آوردهها در عرصه کشاورزی و افت آبهای زیرزمینی است.
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشورافزود:داده ها نشان می دهد که در چند دهه اخیر،مقدار تغذیه سفره های زیرزمینی در حال حاضر از مقدار تخلیه آن پیشی گرفته که نشانه ای از مدیریت نادرست منابع آبی است ، که این امر مشکلات را بیش از پیش کرده است.
اسدی رحمانی ادامه داد: این همایش فرصتی مناسب برای جمعآوری نظرات و تجربیات کارشناسان در راستای بهبود مدیریت منابع آب در کشور است و انتظار میرود نتایج آن به اتخاذ سیاستهای مؤثر و هوشمندانه در این زمینه منجر شود.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید