به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از خبرگزاری ایرنا، فرید گل زردی، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و محقق و مجری طرح تحقیقات سورگوم گفت: تاکنون در کشور سورگوم هیبریدی نداشته ایم و طی سال آینده ۳ تا ۴ سورگوم هیبریدی دانهای و علوفهای به کشاورزان معرفی میشود که عملکرد بالای نسبت به ارقام عادی و شرایط اقلیم ایران دارد.
وی با بیان اینکه این گیاه، کم توقع قابلیت کشت در اراضی شور را دارد گفت: این گیاه با تحمل شوری بالا، بدون کاهش عملکرد میتواند بازدهی داشته باشد.
محقق و مجری طرح تحقیقات سورگوم افزود: افزایش عملکرد در تولید و همچنین سازگاری محیطی سورگوم موجب شده تا بتوان این علوفه ر ا تا چند دور برداشت کرد و در برخی مناطق حتی تا ۵ چین برداشت هم انجام میشود.
گل زردی با اشاره به اینکه سورگوم گیاهی که جایگزین مناسب با ذرت است افزود: دامهایی که روزی ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم شیر تولید میکنند، به عنوان علوفه میتوان سورگوم را جایگزین ذرت برای دام کرد.
وی در ادامه تصرح کرد: علاوه بر مصرف سورگوم به عنوان علوفه، دانه این گیاه هم میتواند جایگزین نهادههای دامی مثل ذرت باشد که ۹۰ درصد از راه واردات تامین میشود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان، هم گفت: حدود ۹ میلیون تن ذرت وارد کشور میشود که در صورت ترویج کاشت سورگوم، میتوان از واردات ذرت کم کرد.
به گفته مسعود ترابی: سورگوم ۳۰ درصد کمتر از ذرت، آب نیاز دارد.
کمالی محقق مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان هم گفت: ساقه و برگ این گیاه پوشیده از مومی سفید رنگ است که باعث کاهش تلفات آب در این گیاه میشود برای همین نسبت به خشکی و گرما مقاوم است.
گفتنی است: عملکرد سورگوم علوفهای در کشور هم اکنون ۶۵ تن و دانهای ۳ تن در هکتار است و با اجرای برنامه هفتم، تولید سورگوم علوفهای ۲۳ درصد و دانهای ۶۶ درصد افزایش مییابد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید