• ساعت : ۱۲:۱۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ 
  • تعداد بازدید : 137
امنیت غذایی، اولویت پژوهش؛ در مركز تحقیقات كشاورزی شاهرود
در دنیای پر تلاطم امروز، امنیت غذایی نه تنها یک نیاز اساسی، بلکه مولفه‌ای کلیدی در اقتدار و ثبات کشورها به شمار می‌رود. در این میان، نقش تحقیقات و پژوهش در توسعه پایدار کشاورزی و دستیابی به خودکفایی غذایی، بیش از پیش اهمیت یافته است. مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)، به عنوان یکی از مراکز پیشرو در این زمینه، با اتکا به توان علمی و پژوهشی متخصصان خود، گام‌های موثری در جهت ارتقای امنیت غذایی کشور برداشته است.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، فتح‌الله نادعلی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)، در جمع خبرنگاران به مناسبت دهه مبارک فجر ضمن تشریح عملکرد و دستاوردهای این مرکز،  با اشاره به اهمیت امنیت غذایی در جهان امروز، بر نقش کلیدی مراکز تحقیقاتی در افزایش تولید و ارتقای بهره‌وری کشاورزی تأکید کرد.

 نادعلی گفت: این مرکز همواره در تلاش است تا با پژوهش در تولید ارقام جدید و افزایش تولید در واحد سطح، سهم خود را در کشور از تلاطم‌های جهانی افزایش دهد.

وی افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) در سال گذشته، با برگزاری 17 هزار روز آموزش برای کارکنان، بهره‌برداران و سایر ذی‌نفعان، نقش مهمی در ارتقای دانش و مهارت‌های کشاورزی ایفا کرده است.
محققان این مرکز در سه سال گذشته به طور متوسط 50 پروژه پژوهشی را به اتمام رسانده‌اند.
در سال جاری نیز، 50 مقاله علمی‌پژوهشی توسط محققان مرکز در مجلات معتبر داخلی و خارجی منتشر شده است که نشان از پویایی و توان علمی این مرکز دارد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) با اشاره به فعالیت 90 نیروی متخصص در این مجموعه، از جذب 17 نیروی کارشناسی و هیئت علمی جدید در دو سال اخیر خبر داد.

 نادعلی در ادامه با بیان اینکه 85 درصد از اعضای هیئت علمی مرکز غیربومی هستند، پیشنهاد کرد: در جذب نیروهای جدید، اولویت با نیروهای بومی باشد تا با ایجاد انگیزه و ماندگاری بیشتر، عملکرد مرکز بهبود یابد.

 وی افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود با جمع‌آوری 160 ژنوتیپ برتر سنجد از سراسر کشور، اقدام به ایجاد کلکسیون ملی سنجد کرده است که پس از ارزیابی، ارقام برتر معرفی خواهند شد.

 وی افزود: این مرکز در سه سال گذشته در معرفی 11 رقم جدید غلات، سیب‌زمینی، چغندرقند، آفتاب‌گردان و فلفل مشارکت داشته است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) با شاره به خودکفایی در تولید بذر ذرت گفت: با تولید حدود 70 تن بذر ذرت در سال جاری، از خروج 2.5 میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری شده است.
وی  با اشاره به کسب رتبه نخست دهکده فناوری کشاورزی افزود: دهکده فناوری کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود، موفق به کسب رتبه نخست در سطح کشور شده است.
ناد علی گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود، با بهره‌گیری از توان علمی و پژوهشی متخصصان خود، نقش مهمی در ارتقای امنیت غذایی کشور ایفا می‌کند. این مرکز با توسعه دانش، فناوری‌های نوین و تربیت نیروی متخصص، گامی بلند در جهت خودکفایی و توسعه پایدار کشاورزی برداشته است. امید است با حمایت نهادهای مربوطه، شاهد شکوفایی هر چه بیشتر این مرکز و توسعه روزافزون بخش کشاورزی کشور باشیم

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

 

6.1.15.0
V6.1.15.0