• ساعت : ۱۱:۰۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۱/۲۸ 
  • تعداد بازدید : 122
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان:
توسعه كشت گیاهان ممنوعه با تخریب عرصه های طبیعی
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، کریم قربانی گفت: ایجاد آتش سوزی عمدی در سال‌های اخیر  با هدف تخریب عرصه‌های جنگلی و مراتع زاگرس برای فراهم کردن زمینه کشت گیاهان ممنوعه به‌شدت در حال افزایش است.    

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، کریم قربانی در گفتگو با روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در این‌باره گفت: با داشتن شرایط محیطی و مراقبتهای لازم، تخریب هدفمند عرصه‌های جنگلی و منابع طبیعی با آتش ده‌ها بلکه صدها سال طول خواهد کشید به حالت اولیه برگردد. 

وی افزود: کشت‌های ممنوعه در کوتاه مدت منافعی را برای مردم فراهم می کند ولی در آینده معظلات اجتماعی بسیاری را برای مردم ساکن در منطقه فراهم خواهد کرد و با وارد شدن پای مافیای قاچاق، اعتیاد نسل جوان، وفورسلاح های جنگی در منطقه، اختلافات محلی قومی و قبیله ای بر سر زمین و معاملات مربوط به خرید و فروش قاچاق، درگیری بین مردم و بین خود مردم، درگیری های مردم با نیروهای دولتی ها و دهها معضل و مشکل این چنینی منجر خواهد شد.

قربانی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه درسال 1403 میزان آتش سوزی‌ها از لحاظ تعداد رخداد و وسعت آتش سوزی نسبت به سالهای گذشته بسیار بیشتر ومتفاوت‌تراست، به‌طوری که بیش از 517 مورد آتش سوزی در سطح 2700 هکتار گزارش و بیش از دو میلیون اصله درخت بلوط کهنسال درآتش قهر و انتقام جویی، منفعت طلبی و بی مسئولیتی مردم در قبال طبیعت سوخته اند. 

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در موضوع مبارزه با کشتهای ممنوعه گفت: با تجدید نظر در قوانین، اعمال مجازات‌های سخت گیرانه زیر نظر فرماندار با مسئولیت پذیری تمام و توسط نیروهای انتظامی(ترجیحا استفاده از نیروهای غیر بومی) اهتمام ویژه‌ای به‌عمل آید. 

قربانی با بیان اینکه برای پیش برد اهداف و برنامه های جایگزین و توسعه ای درمناطق نیازمند به همراهی و همکاری مردم و بهره برداران در تمام ابعاد کشاورزی و حفاظت از عرصه های طبیعی هستنیم، گفت: ایجاد تقابل بین مردم حوزه های آبخیز درگیر با این کشت‌ها و نیروهای سازمان جهاد کشاورزی و ادارات تابعه به اعتماد متقابل بین مردم و نیرهای دولتی صدمه می زند و پیشبرد اهداف اصلاحی را در این مناطق بسیار سخت تر می کند.   

وی در پایان این گفتگو عنوان کرد: معیشت مردم به خصوص احیای دامداری عشایری و روستایی وتوسعه کشت گیاهان دارویی با درآمد و ارزش افزوده بالا در این مناطق با انجام اقدامات آموزشی و ترویجی برای افزایش سطح آگاهی مردم وتوسعه به‌طور جدی مورد حمایت قرار گرفته و به‌ جای هزینه برای اطفای آتش، با تقویت زیرساخت‌های اطلاع رسانی،  هزینه‌ها صرف توانمند سازی مردم و احیای مشاغل تولیدی شود.

 جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0