به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، روز انتقال یافتههای تحقیقاتی با حضور بهرهبرداران، پژوهشگران و کشاورزان برگزار شد.
فاطمه مجیدی، محقق مرکز تحقیقات بوشهر گفت: هدف از برگزاری این دوره انتقال دانش و یافتههای جدید تحقیقاتی به بهرهبرداران و کشاورزان در توسعه کشت گیاه گوار است.
وی با بیان این که گوار گیاه علفی یکساله است، افزود: ریشههای این گیاه، توانایی تثبیت ازت به میزان ۴۰-٣٠ کیلوگرم در هکتار در خاک را دارد و میتواند در خاکهای ضعیف و مراقبت کم زراعی بهخوبی رشد کند.
محقق مرکز تحقیقات بوشهر ادامه داد: گوار گیاهی است، تابستانه که چرخه زندگی آن مانند کنجد از مرحله کاشت تا برداشت، بسته به نوع واریته و شرایط آبوهوایی حدود ۴-٣ ماه به طول میانجامد.
محقق مرکز بوشهر با اشاره به این که گوار بهعنوان قوامدهنده و تثبیتکننده در غذاها استفاده می شود گفت: این گیاه در غذا هایی مانند سس سالاد، بستنی و ماست استفاده میشود، صمغ و رزین محلول در آب استخراج شده از دانهها نیز در صنایع دیگر از جمله کاغذسازی، لوازم آرایشی و بهداشتی، معدن و حفاری نفت استفاده میشود.
وی بیان کرد: کنجاله گوار که محصول جانبی تولید صمغ گوار است، یک ماده غنی از پروتئین است که حاوی حدود ۴۰ درصد پروتئین است و بهعنوان یک ماده غذایی استفاده میشود.
گفتنی است؛ در این رویداد، حاضرین با خصوصیات این گیاه و شرایط کاشت، داشت و برداشت آن آشنا شدند.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید