• ساعت : ۱۱:۵۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۱۹ 
  • تعداد بازدید : 212
به میزبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران؛
نشست تخصصی با موضوع(رویكرد آموزش و ترویج برای حل مسائل بخش كشاورزی) برگزار شد
نشست تخصصی تبیین راهبردهای اجرایی برای شتاب دهی به انتقال و نشر فناوری با مشارکت شرکت های دانش بنیان و فناور با موضوع(رویکرد آموزش و ترویج برای حل مسائل بخش کشاورزی) در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی؛ معاون آموزش و ترویج سازمان تات در این نشست بیان کرد: مراحل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی؛ منابع طبیعی ومحیط زیست، عرضه نهاده‌ها،تولید، جمع آوری محصول، فرآوری محصول،توزیع و شبکه مصرف کنندگان می باشد.

وی با اشاره به  چالش‌های بخش کشاورزی همچون؛ تغییر پارامترهای اقلیمی، جنگ‌ها، بهره‌ وری، کوچک شدن اراضی و رشد انحصاری برخی شرکت‌ها که درصد زیادی از بازار فروش مواد غذایی و ماشین آلات را در اختیار دارند؛ گفت: نتایج یک نظر سنجی نشان می‌دهد که سازمان‌ها در تشخیص مسئله بد عمل می‌کنند و این بدان معناست که فقط حل مسئله مهم نیست بلکه شناخت مسئله‌ها مهم‌تر از حل مسئله است.

معاون سازمان تات با اشاره به نقش آموزش وترویج در نظام نوآوری کشاورزی؛ روند چهارچوب بهبود دانش ونوآوری درنظام‌ خدمات بخش کشاورزی را به 4 دسته که عبارتند از:ویژگی‌های توضیحی،نظام‌های تحقیقات ملی کشاورزی(NARs) ،نظام‌های دانش و اطلاعات کشاورزی (Akis)، نظام‌های نوآوری کشاورزی (AiSs) تقسیم کرد.

وی رویکردهای رایج نظام نوآوری، نظام نوآوری مسئله محور و نظام نوآوری بخش کشاورزی را ترکیبی از: مدیریت دولتی، تسهیل‌گران، بخش خصوصی، تولید کنندگان و بهره برداران دانست؛ و اظهار داشت: جایگاه و نقش نظام ترویج و آموزش کشاورزی در نظام نوآوری کشاورزی به نیاز سنجی، مسئله یابی، طراحی برنامه‌های اقدام نوآورانه مبتنی بر توسعه مدیریتی مشارکتی، نهاد سازی تسهیل‌گری برای هم افزایی، انتقال و نشر برای بکارگیری فناوری‌ها در کشاورزی دسته بندی می‌شود.

قاسمی به گام‌های حل مشکل در کشاورزی از راه‌های؛ برقراری ارتباط بین مسئولان، کارشناسان و مردم، پی بردن به مسائل واقعی مردم، برنامه‌ریزی برای حل مشکلات با مشارکت مردم اشاره کرد.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با اذعان بر اینکه تسهیل‌گری که هنر برقراری ارتباط بهتر بین اقشار مختلف مردم برای درک مناسب و تجربه زندگی مسالمت آمیز در کنار یکدیگر است؛ بیان کرد: تسهیل گری تکنیک تجزیه و تحلیل مسائل و ارائه دیدگاه های جدید برای حل مسائل اقتصادی و اجتماعی است و باید در مراحل تسهیل‌گری سوالات را ساده و با تاکید بر جزئیات، اما حقیقت یاب پرسید و با کمک تسهیل‌گر برای حل مشکل افراد مرتبط اقدام کرد.

این نشست با حضورمعاون سازمان تات و رییس موسسه آموزش و ترویج، نماینده ولی فقیه موسسه ، مدیرکل دفتر ساماندهی مراکز، شبکه ترویج مؤسسه، مشاور رییس موسسه وروابط عمومی،مدیران هماهنگی ترویج کشاورزی استان ها، رؤسای ادارات ترویج کشاورزی استان ها، معاونین و کارشناسان دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی برگزار شد.

گفتنی است در پایان این جلسه از مدیران و روسای هماهنگی ترویج کشاورزی استان های برتر در زمینه تحقق برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۲ تجلیل شد. همچنین  استان آذربایجان شرقی در رتبه اول، استان گلستان در رتبه دوم و استان فارس در رتبه سوم در تحقق برنامه عملیاتی حائز رتبه های برتر شدند. در پایان موموندی، فرایندها و پروژه های دفتر ترویج را ارایه کرد و به سوالات حاضرین در جلسه پاسخ داده شد.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0