به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ علی عسکری، بر اهمیت نقش زنان در امنیت اجتماعی و اقتصادی تأکید کرد و گفت: "زنان روستایی نه تنها در حوزههای کشاورزی بلکه در تمامی ابعاد زندگی روستاها نقش آفرین هستند."
این نماینده مجلس همچنین به چالشهای مهاجرت از روستاها به شهرها اشاره کرد و هشدار داد: "افزایش مهاجرت روستاییان، تهدیدی جدی برای امنیت غذایی و توسعه پایدار کشور است."
وی افزود: "در ابتدای انقلاب اسلامی، جمعیت روستایی حدود ۴۵ درصد بود، اما اکنون به ۲۵ درصد کاهش یافته است. این نگرانکننده است و ما باید اقداماتی انجام دهیم تا از این روند جلوگیری کنیم و مهاجرت معکوس را تشویق کنیم."
عسکری به ضرورت فراهم کردن زیرساختها و آموزش زنان روستایی اشاره کرد و خواستار مشارکت تمامی وزارتخانهها شد.
وی گفت: "ما باید در حوزه بهداشت، آب آشامیدنی و دیگر زیرساختها در روستاها کار کنیم و به زنان روستایی کمک کنیم تا نقش مؤثرتری در توسعه اجتماعی و اقتصادی ایفا کنند."
عسگری همچنین با تأکید بر ارائه تسهیلات کم بهره به زنان روستایی، اظهار کرد: "در بودجه ۱۴۰۴، دولت باید نارساییها را برطرف کند و وامهای کم بهره را برای تولیدات زنان روستایی فراهم آورد.
وی افزود: "تولیداتی که زنان روستایی دارند، اگر در قالب هلدینگها سازماندهی شود و فرآیند خرید بهینهای داشته باشد، میتواند به توسعه بهتر این حوزه کمک کند."
رئیس کمیسیون کشاورزی در ادامه گفت: "توانمندیهای زنان در عرصه کشاورزی بسیار اثرگذار است و ما باید به بیمه محصولات کشاورزی این زنان توجه ویژهای داشته باشیم تا از حداقلها محروم نباشند.
وی تصریح کرد: "زنان روستایی باید قادر باشند هم از نظر مالی تأمین شوند و هم در فرآیند تولید نقش داشته باشند."
عسکری تأکید کرد :کمیسیون کشاورزی آماده همکاری برای تنظیم پیشنهادات و برنامههایی جهت حمایت از زنان روستایی است و هدفگذاریهایی برای تقویت محیطهای روستایی و بهرهمندی از ظرفیتهای موجود در این مناطق دارد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان، نیز در نخستین همایش بینالمللی و هشتمین آیین ملی گرامیداشت روز جهانی زنان روستایی و عشایری ضمن تشکر از تمامی مسئولان حاضر، به اهمیت نقش زنان در توسعه پایدار و امنیت غذایی کشور گفت: «در ایران بیش از ۱۰ میلیون زن روستایی و ۵۰۰ هزار زن عشایر داریم که نِیروی مولد و کلیدی در دو عرصه فرزندآوری و تولید به شمار میروند.»
فاطمه محمد بیگی با اشاره به اینکه زنان روستایی با توانمندیهای خود میتوانند در تولید محصولات کشاورزی و صنعتی نقش بسزایی ایفا کنند افزود: «این زنان نمره ۱۰۰ را در حوزه تولید و تأمین نسل آینده به خود اختصاص میدهند.»
وی همچنین به زنگ خطری که سن بالای کشاورزان به همراه دارد اشاره کرد و گفت: «سن کشاورزان ایران به بالای ۵۰ سال رسیده است. اگر از زنان روستایی حمایت نکرده و فرزندآوری را در این قشر ترویج نکنیم، ممکن است در دهههای آینده با کاهش تعداد کشاورزان و آسیب به امنیت غذایی کشور روبهرو شویم.»
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان به ضرورت بیمه زنان و روستاییان و عشایر، بهویژه مادرانی که سه فرزند و بیشتر دارند، اشاره کرد و تاکید کرد:حمایت از این زنان باید به یک برنامه عملیاتی تبدیل شود.
همچنین، وی به پیشنهاد ایجاد بازارچههای دائمی روستایی برای ارائه محصولات طبیعی و سالم زنان اشاره کرد و گفت: «تغییر ذائقه بازار به سمت غذاهای سالم و طبیعی از اهمیت ویژهای برخوردار است و ممکن است در زنجیره تأمین اقتصادی روستا تأثیر مثبتی بگذارد.»
فاطمه محمد بیگی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان، در نخستین همایش بینالمللی و هشتمین آیین ملی گرامیداشت روز جهانی زنان روستایی و عشایری گفت:میتوانیم گردشگری را به سطح جدیدی ارتقا دهیم! کشورهای خارجی حاضرند برای لذت از شیر طبیعی و نان تازهای که در روستاها تهیه میشود، هزینه کنند. با معرفی غذاهای محلی و سنتی، تجربهای بینظیر از فرهنگ و طعم ایرانی را به گردشگران ارائه دهیم.
محمد بیگی همچنین به ضرورت افزایش تعداد تعاونیهای روستایی زنان تاکید کرد و افزود: «اگر بتوانیم از زنان روستایی در حوزه زنجیره ارزش تولید گیاهان دارویی حمایت کنیم، به ارتقای گردشگری طبیعی و توریسم سلامت نیز کمک خواهد شد.»
محمد بیگی بر لزوم توجه به توانمندیهای زنان روستایی و عشایر در زمینههای مختلف تأکید کرد و گفت: «ما باید با اتخاذ سیاستهای مناسب و اختصاص بودجه ویژه، از این قشر ارزشمند حمایت کنیم تا بتوانیم امنیت غذایی کشور را تضمین کرده و به توسعه پایدار دست یابیم.»
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید