• ساعت : ۲۰:۰۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۱۶ 
  • تعداد بازدید : 438
معاون وزیر و رئیس سازمان تات خبر داد:
فعالیت ۷۳۴ مركز رشد، هسته فناور و شركت دانش‌بنیان در بخش كشاورزی
غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کرد: در حال حاضر؛ ۷۳۴ مرکز رشد، هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان مربوط به سازمان تات در بخش کشاورزی فعال هستند و ۱۴ دهکده فناوری و ۲۷ مرکز رشد و واحد  فناور و ۱۳۰ مزرعه نوآور با حمایت سازمان تات از بخش خصوصی فعالیت می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ غلامرضا گل‌محمدی، در مراسم افتتاحیه دومین رویداد ملی فناوارانه کشاورزی دانش‌بنیان و بهره‌ور با بیان این که یکی از راهبردهای مهم و اساسی بخش کشاورزی دانش‌بنیان کردن آن است، بیان کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) از سال‌ها قبل وارد این عرصه شده است.

وی ضمن اشاره به دستاوردهای سازمان تات در زمینه فناوری تولید ارقام، واکسن‌های دامی و انسانی، کودها و آفت‌کش‌های زیستی افزود: بیش از ۱۰۰۰ فناوری به ارزش یک و نیم میلیارد دلار اثربخشی در این سازمان انجام شده است.

معاون وزیر جهادکشاورزی با ذکر این که ۹۸ درصد بذر مصرفی کشور در داخل تولید می‌شود، تصریح کرد: اگر تلاش‌های محققان سازمان تات نبود ما امروز وابسته به واردات بسیاری از محصولات کشاورزی بودیم.

رییس سازمان تات ضمن یادآوری چالش‌های تغییر اقلیم و کمبود آب در بخش کشاورزی کشور، افزود: ما راهی به جز دانش‌بنیان کردن کشاورزی نداریم و در همین راستا؛ تلاش می کنیم تا کل سازمان تات را به پارک و علم و فناوری تبدیل کنیم.

گل‌محمدی در ادامه؛ به چالش‌هایی که در مسیر دانش‌بنیان کردن کشاورزی وجود دارد، اشاره کرد و گفت: انتقال دانش و فناوری به مزرعه و کشاورز یکی از بزرگترین چالش‌ها در این مسیر است.
وی با بیان این که در حال حاضر ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی حدود ۱۰ درصد است، افزود: یکی از اهداف ما افزایش این ضریب به ۵۰ درصد با استفاده از روش‌های نوین آموزش و ترویج در بخش کشاورزی است.

معاون وزیر جهادکشاورزی یکی دیگر از چالش‌های بخش کشاورزی را مشکلات مالی کشاورزان خرده‌پا عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی ۳ درصد است که باید افزایش یابد.

رییس سازمان تات با تاکید بر لزوم کارایی و اثربخشی طرح‌های تحقیقاتی گفت: یکپارچه‌شدن و انسجام پژوهش‌های حوزه کشاورزی منجر به تولید دانش اثربخش و تکمیل زنجیره تحقیق تا تولید ثروت خواهد شد.

این مقام مسوول با بیان اینکه راهبرد سازمان تات برای مقابله با این چالش‌ها، افزایش تعداد پروژه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی در حوزه فناوری است، عنوان کرد: در حال حاضر ۱۰ تا  12 درصد پروژه‌های تات در حوزه فناوری اجرا  می‌شود که افزایش آن به 20 درصد در طول چهار سال از اهداف سازمان است.

گل‌محمدی بر عبور از سیستم بسته دولتی و حرکت به سمت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: پیاده‌سازی استراتژی‌ها و برنامه‌ها و زیرساخت‌های لازم برای توسعه نوآوری و فناوری‌ها با مشارکت دانشگاه‌ها، موسسات علمی-پژوهشی و بخش خصوصی در دستور کار سازمان تات قرار دارد.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد زیست‌بوم‌های نوآوری و فناوری تخصصی اولویت‌دار، بر استفاده حداکثری از ظرفیت دهکده‌ها، مراکز رشد و صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد.

معاون وزیر جهادکشاورزی در پایان بر حمایت حداکثری از محققان تات تاکید کرده و گفت: توانمندسازی کارشناسان بخش کشاورزی به عنوان حلقه واسط بین بخش تحقیقات و کشاورزان از ملزومات دانش‌بنیان شدن بخش کشاورزی است.

گفتنی است؛ آیین افتتاحیه دومین رویداد ملی فناوارانه کشاورزی دانش‌بنیان و بهره‌ور برمبنای حل چالش‌های راهبردی و مساله محور روز چهارشنبه 16 آبان در محل پارک ملی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی واقع در استان البرز برگزار شد و در پایان این مراسم، از سامانه جامع الکترونیکی مدیریت فرآيندهاي پارک ملی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین سه جلد کتاب رونمایی شد.


جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

photo14729959473.png

photo14730317336.png

photo14730317193.png

photo14729959530.png

 

photo14730317281.png

photo14730112755.png

photo14730112564 (1).png

 

6.1.15.0
V6.1.15.0