• ساعت : ۰۸:۰۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۴/۱۰ 
  • تعداد بازدید : 29
عضو هیأت علمی سازمان تات:
گلخانه ها بهره‌ورتر می‌شوند/ احداث بر اساس نقشه‌های پهنه‌بندی تناسب اقلیمی
رئیس بخش تحقیقات مهندسی گلخانه و محیط‌های کنترل‌شده موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی گفت: نقشه‌های پهنه‌بندی تناسب اقلیمی برای احداث گلخانه‌ها در کشور برای نخستین بار رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، قاسم زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اشاره به رونمایی از نخستین نقشه‌های پهنه‌بندی مناطق مستعد احداث گلخانه در کشور، اظهار داشت: این نقشه‌ها به‌دلیل تفاوت‌های اقلیمی گسترده در کشور، برای نخستین بار در قالب یک پروژه ملی کاربردی یک‌ساله تهیه و ارائه شده و با هدف بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی و کاهش هزینه‌های تولید، امکان شناسایی و انتخاب بهترین مکان‌ها برای توسعه گلخانه‌ها را فراهم کرده‌اند.

رئیس بخش تحقیقات مهندسی گلخانه و محیط‌های کنترل‌شده موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی تاکید کرد: این نقشه‌ها با ارزیابی دقیق وضعیت اقلیمی هر منطقه و برآورد نیازهای گرمایشی و سرمایشی آن‌ها،  به‌طور مؤثر در مسیر بهینه‌سازی مصرف انرژی و آب و تعیین مکان‌های مناسب برای احداث گلخانه‌های جدید گام برمی‌دارد.

وی خاطرنشان کرد: انتخاب محل صحیح برای احداث گلخانه، نخستین و اساسی‌ترین قدم برای تحقق برنامه‌های افزایش کمّی و کیفی در تولید محصولات گلخانه‌ای همراه با کاهش هزینه‌های تولید است.

زارعی افزود: با به‌کارگیری این نقشه‌ها مناطق مستعد تحت سه سناریوی ترکیبی از نظر میزان مصرف آب و انرژی مشخص شده‌اند؛ که امکان تولید در گلخانه‌های دارای فناوری میانه در نیمه دوم سال با حداقل نیاز گرمایشی (کاهش مصرف سوخت و برق)، امکان تولید در گلخانه‌های دارای فناوری میانه در نیمه اول سال با حداقل نیاز سرمایشی (کاهش مصرف آب و برق) و امکان تولید در گلخانه‌های دارای فناوری بالا در تمام طول سال با حداقل مجموع نیازهای گرمایشی و سرمایشی (کاهش مصرف آب، سوخت و برق) را شامل می‌شود.
وی تاکید کرد: پهنه‌بندی تناسب اقلیمی ابزاری کارآمد برای توسعه پایدار گلخانه‌ها در کشور با محوریت صرفه‌جویی در منابع حیاتی آب و انرژی و افزایش رقابت‌پذیری تولیدات گلخانه‌ای است.

6.1.15.0
V6.1.15.0