خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
معاهده شانگهای و توسعه همکاری های بخش کشاورزی ایران و چین
سید مجتبی خیام نکویی در دومین سمپوزیوم مشترک کشور ایران و چین، که امروز به میزبانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حضور هیات عالی رتبه شش نفره آکادمی علوم کشاورزی یانان چین به سرپرستی جی هو وانگ برگزار شد، این دو کشور را شرکای راهبردی عنوان کرد و بر همکاری مشترک برای توسعه منطقهای و جهانی خصوصاً در بخش کشاورزی و دستیابی به امنیت غذایی پایدار تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تات افزود: در دومین سمپوزیوم مشترک دو کشور که با هدف اجرایی کردن پروژههای تحقیقات کشاورزی مشترک برگزار شد، علاوه بر پیگیری پیشرفت و توسعه نقشه راه بر اجرای پروژههای تحقیقات مشترک کشاورزی در راستای تقویت همکاری دوجانبه بین سازمانهای تات و یاس تاکید شد.
رئیس سازمان تات نشست مشترک امروز را با توجه به الحاق جمهوری اسلامی ایران به معاهده شانگهای فرصت مناسبی برای دو کشور در راستای توسعه همکاری بخش کشاورزی دانست.
وی این نشست را منشاء تحول در شتاب بخشیدن و تسریع فرایند همکاری مشترک بین دو کشور عنوان کرد.
رئیس سازمان تات؛ با اشاره به توافق ایجاد شده در راستای بورسیه های بلند مدت آکادمی چین به دانشمندان ایرانی گفت: تاکنون 5 بورسیه از کشور چین دریافت کرده ایم و 2 نفر از محققان طراز اول ایران به این کشور اعزام شده اند.
خیام نکویی با اشاره به اینکه در حال حاضر در حوزه گندم و اصلاح آن پروژههای مشترک بین دو کشور توسط موسسه اصلاح و تهیه بذر و نهال و آکادمی یاس در حال انجام است، گفت: اجرایی شدن پروژههای پژوهشی "برنامه اقدام" در سایر محصولات کلزا، چای، قارچ خوراکی، ابریشم، دانههای روغنی و مدیریت دانش مورد تاکید سازمان تات است.
وی با اعلام آمادگی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در خصوص اجرایی کردن پروژههای پیشنهادی آکادمی یاس تصریح کرد: ایجاد تحقیقات مشترک برای اصلاح ابریشم و توت در سطح منطقه خاورمیانه، آسیای جنوبی و شمال آفریقا و همچنین ایجاد آزمایشگاه مشترک غلات در راستای توسعه عملکرد این مرکز در سطح منطقه از مهمترین عناوین دومین سمپوزیوم مشترک بین دو کشور است.
خیام نکویی از چهار پیشنهاد سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی جهت همکاری مشترک بین دو کشور خبر داد و اذعان داشت: ایجاد مرکز تحقیقات مشترک دانههای روغنی، اصلاح چای، ایجاد مرکز تحقیقات و تجارت مشترک گیاهان زینتی و مدیریت دانش کشاورزی از پیشنهادات سازمان تات در راستای همکاریهای مشترک دو کشور است.
وی کشور ایران و چین را شرکای راهبردی عنوان کرد و بر همکاری مشترک برای توسعه منطقهای جهانی خصوصاً بخش کشاورزی تاکید کرد.
خیام نکویی با اشاره به تشکیل کنسرسیوم تبادل و همکاری علوم فناوری کشاورزی در چین و آسیای جنوب شرقی در راستای تسهیل همکاری در مورد مسائل نوظهور مشابه در مورد امنیت غذایی در سال ۲۰۱۴ گفت: با توجه به مسائل پیش آمده طی سال های گذشته و لزوم اهتمام در خصوص امنیت غذایی جهان بر لزوم همکاری های بیشتر در این خصوص بیش از پیش ضرورت دارد.
رئیس سازمان تات با اشاره به تدوین برنامه اقدام مشترک بین سازمان تات و یاس اظهار داشت: اجرای ۲۸ طرح پژوهشی مشترک در زمینههای گندم دانههای روغنی باغبانی چای ابریشم گیاهان زینتی و مدیریت دانش مورد تفاهم این دو سازمان قرار گرفته است.
وی انعقاد تفاهم نامه مشترک را نقطه شروع همکاری های دو کشور دانست و گفت: انتظار می رود در این همکاری ها در مدت زمان تعیین شده شاهد افزایش تولید در واحد سطح دو کشور باشیم.
خیام نکویی با تاکید بر تسریع فرایند پیگیری همکاری مشترک دو کشور برگزاری این سمپوزیوم را منشا تحول در شتاب بخشیدن به پروژه های مشترک دانست.




