به گزارش روابط عمومی سازمان تات، علی نجفیفر، در گفتگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت: پکان یک گونهای از خانواده گردو است ولی با جنسی متفاوت از گردوی ایرانی که در ایران تحت عنوان گردو میشناسیم. این رقم بعنوان گردوی پکان بومی آمریکای شمالی و مرکزی است که در سال 1346 برای اولین بار بوسیله کارشناسان شاغل در سازمان آب و برق صفی آباد دزفول و در ایستگاه تحقیقاتی وارد شده و چندین گونه آن بتدریج در استان گلستان و در سالهای اخیر هم در چند استان دیگر کشورمان بصورت لکههایی از این گونه وارد و کاشت شده است .
وی در همین حال گفت: ویژگی اصلی این رقم گرماپسند و گرما دوست است که بر خلاف گونههای گردویی که در ایران وجود دارد ارقام مختلف گردو با شرایط گرمایی وفق ندارند، این گونه دارای قابلیت خوبی برای تحمل گرما است.
علی نجفیفر خاطر نشان کرد: در استان ایلام که بخشهایی از آن دارای ارتفاع زیر 1300 متر از سطح دریا است شرایطی داردکه برای کاشت گردوی ایرانی مناسب نیست و در تابستان با شدت گرما رقم گردوی ایرانی با مشکل مواجه شده که در این راستا، تصمیم بر اجرای طرح تحقیقاتی سازگاری گردوی پکان با 13 رقم از انواع مختلف آن در ایستگاه تحقیقاتی چرداول آغاز کردیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته خوشبختانه نتایجی که از این طرح بدست آمد زادآوری صد در صد این رقم بود و موارد خشکیدگی را در این نهالها علیرغمی که سال خیلی گرمی را پشت سر گذاشتیم مشاهده نکردیم.
به گفته رییس مرکز تحقیقات؛ این رقمی است که در ایالات متحده آمریکا به عنوان گونه استراتژیک مطرح و هزاران تن محصولات خشکبار مربوط به رقم پکان است.
شایان ذکر است: میزان تولید پکان در ابعاد درخت، در بعضی از ارقام دو برابر میزان تولید گردوی معمولی بوده و روغن این گردو نیز نسبت به گردوی معمولی دو تا سه برابر بیشتر است، از نظر دارویی هم در بعضی از کاربردهای دارویی مصرف میشود.