به گزارش روابط عمومی سازمان تات، مجتبی دهقانپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این همایش، اظهار داشت: شناسنامهدار کردن محصولات کشاورزی مورد توجه قرار دارد و در این راستا یکسری اقدامات مطلوبی انجام شده که امیدواریم به دیگر نقاط کشور تسری یابد.
وی خاطرنشان کرد: در بحث کود نیز تلاشهای مطلوبی انجام شده، اگر چه در سال گذشته با محدودیتهایی مواجه بودیم، اما تلاش شد تا با بهبود عملکرد در این حوزه، تولید خوبی ایجاد شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه وجود سوسک سرخرطومی را یکی از چالشهایی عنوان کرد که در فارس با آن مواجه هستیم و در این خصوص گفت: برای از بین بردن این آفت تلاشهایی شده و عارضههایی هم در نخیلات نیز مورد توجه قرار گرفته تا بتوانیم آنها را برطرف کنیم.
به گفته دهقانپور، یکسری چالشهای محیطی و ناهنجاری اقلیمی وجود دارد که نیازمند رصد است.
از طرفی شناسنامهدار کردن سموم میتواند از قاچاق جلوگیری کند؛ لذا همه این عوامل نشان میدهد که باید یک مدیریت خوبی در بحث کشاورزی داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به راهاندازی مرکز هوشمند بخش کشاورزی در استان، بیان کرد: در این مرکز مشخص شده که برخی از آفات چه زمانی فراگیر میشود که از طریق رو پیامک برای کشاورز ارسال میشود.
دهقانپور همچنین بانک اطلاعاتی چاههای کشاورزی و مدیریت هوشمند سوخت را از دیگر اقدامات انجام شده سازمان متبوع اعلام کرد.
پیشتازی فارس در نسخههای الکترونیکی داورخانههای گیاهپزشکی
رئیس سازمان نظام مهندسی جهاد کشاورزی فارس نیز در ادامه این همایش، ضمن تسلیت به جانباختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی، امینت کشور را یک موضوع مثال زدنی دانست و گفت: وضعیت لبنان، عراق، سوریه و فلسطین بر کسی پوشیده نیست و ما باید برای عزیزانی که آرامش و امنیت را برای ما رقم زدند، دعا کنیم.
محمدجواد احمدی گفت: در راستای امنیت غذایی یکی از مباحثی که به معاونت آب و خاک ارائه شد، موضوع تغذیه بود.
پایلوت هوش مصنوعی و دانش بنیان در بخش کشاورزی قرار گیرد
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هوش مصنوعی و دانش بنیان از جمله اولویتهای بخش کشاورزی است، گفت: استان فارس را باید در بخش دانش بنیان و هوش مصنوعی پایلوت قرار دهیم.
محمد جواد عسکری در نخستین همایش هماندیشی «تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و واردکنندگان نهادههای کشاورزی» که در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه صنعت کشاورزی در شیراز برگزار شد، اظهار داشت: دلسوزانه مباحث بخش کشاورزی را دنبال میکنیم.
وی تاکید کرد: هر کشوری در راستای امنیت غذایی در قالب نقشه راه عمل کرده، موفق شده و برعکس اگر به آن عمل نکند، دچار مشکل میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اتفاقاتی که در دنیا رخ میدهد بر روی امنیت غذایی تاثیر میگذارد.
جنگ روسیه و اوکراین مصداق این مدعا است.
عسکری عنوان کرد: اگر در راستای منویات مقام معظم رهبری در بحث تولید غذای سالم عمل نکنیم دچار چالشهایی خواهیم شد، ضمن اینکه ظرفیتها در کشور ما منحصربهفرد است.
وی خاطرنشان کرد.
در بسیاری از مواقع نخواستیم این ظرفیتها را استفاده کنیم، در حالی که اگر هر مجموعهای در راستای ماموریت خود ایفای نقش میکرد، بسیار تاثیرگذار بود.
نماینده مردم داراب و زریندشت در مجلس شورای اسلامی در خصوص ظرفیت نیروی انسانی نیز گفت: حدود 250 هزار فارغ التحصیل در بخش کشاورزی داریم که خود یک فرصت محسوب میشود که اگر از فرصت به خوبی استفاده نشود، تبدیل به تهدید خواهد شد.
عسکری ادامه داد: اگر در تولید بخش کشاورزی هزینه کنیم، در حوزه بهداشت و درمان هزینه کمتری انجام خواهد شد، بنابراین اگر برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست به خوبی اجرا شود حدود 90 درصد مشکلات حل خواهد شد.
وی تصریح کرد: عدم اجرای قانون موجب بروز مشکلاتی در کشور شده است.
پزشک خاک تربیت میشود
معاون وزیر کشاورزی در امور آب و خاک نیز اظهار داشت: برگزاری همایشهای کشاورزی بسیار مهم و دارای اهمیت است.
صفدر نیازی شهرکی افزود: امسال سال سرمایه گذاری برای تولید است، در بحث زیر ساختها امیدواریم تامین بودجه بهتر شود، اکنون در حوزه آبیاری 300 تولید کننده داریم که به 18 کشور صادر میکنند.
وی عنوان کرد: در حوزه تولید و مصرف چقدر سرمایه گذاری کردهایم؟
اگر یک سوم سرمایه گذاری تولید در بخش مصرف سرمایه گذاری کرده بودیم مشکلات کمتری داشتیم و اتفاقات بهتری رقم میخورد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک با بیان اینکه در صدد تربیت پزشک خاک هستیم، خاطرنشان کرد: امسال 150 میلیارد تومان تامین اعتبار خاک داشتهایم که در مقایسه با سالهای گذشته قابل قیاس نیست.
نیازی با بیان اینکه بخش کشاورزی باید مکان محور باشد، گفت: برای اجرای قانون خوب الزامات و اعتبار نیاز است.
وی عنوان کرد: در خصوص امنیت قضایی نیز باید الزامات قانونی دیده شود، اقدامات باید به یکپارچگی برسد تا به یک مدل خوب برسیم.